Språk som sprakar, texter som flyter

Namn: Christian Eklund

E-post: christian.eklund28@gmail.com

Bor: Varberg

F-skatt: Ja


Jag heter Christian Eklund, är 36 år och bor i Varberg. Hit lurades jag av min kära flickvän, som jag träffade på TV4 i Stockholm, där vi båda arbetade på kommunikationsavdelningen. Och jag måste nu efter 2,5 år i min nya hemstad tillstå att det är en riktigt skön stad att bo i!

 

Anställning på redaktion

På TV4 arbetade jag som tablåredaktör och copywriter, uppgifter som spände mellan att skriva informativa texter om TV4-kanalernas olika program till att skriva koncernmaterial och vara involverad i idéarbete och textmakare i diverse kampanjer för kanalen. I och med flytten till Varberg övergick jag till frilans, vilket jag har fortsatt med sedan dess.

 

Bredd och spets

Mina uppdrag har varit och är av vitt skilda slag. Jag jobbar till och från på informationsavdelningen på Region Halland med att skriva texter för webben, har skrivit konsertrecensioner för Hallands Nyheter, fortsatt skriva för TV4, frilansar för en reklambyrå, har enskilda uppdrag för en kläddesigner, ett större webbföretag och hemsidor.

 

Variationen i uppdragen inspirerar och håller mig a´jour inom en mängd spännande områden.

 

Studierna som lett fram till min försörjning genom pennan är Kommunikativ svenska med litteraturvetenskaplig inriktning på Malmö Högskola. Jag har en magister i ämnet. D-uppsatsen skrev jag om metapoetiska nivåer i Kristian Lundbergs diktning, men låt inte det avskräcka! Jag gillar fotboll, öl och musik också…

 

Lyhörd och språksäker

Jag är en lyhörd, språksäker och skicklig skribent med bred allmänbildning. Självklart finns både referenser från ovan nämnda uppdragsgivare och exempel på texter jag skrivit att visa upp!

 

Arvode diskuterar vi fram beroende på uppdragets omfattning. Hör av er!

/Christian Eklund

 

 

Din e-postadress kommer inte publiceras.